کاشت مو چگونه است؟، روش های کاشت مو، سوالات کاشت مو و ...

کاشت مو به روش FUT

کاشت مو به روش FUT

روش جراحی یا FUT: به وسیله بی حسی موضعی یک نوار پوستی بسیار کوچکتر که شامل یک فولیکول (پیاز) مو می باشد تقسیم می شود در جلوی سر به دست آورد. لبه های محل برداشت در پشت سر با بخیه های زیر خواب موها مخفی می شود. در مرحله بعدی پس از بی حسی کامل مو آن جا کاشته می شوند. زاویه و جهت این شکاف ها بسیار مهم می باشد، چون زاویه و جهتی که در زمان ایجاد شکاف به وجود می آید. زاویه رشد مو را تعیین می کند. هر گرافت مو در یک شکاف قرار داده می شود.

مزایای کاشت مو به روش FUT

با مقایسه میان دو روش کاشت موی FIT و FUT نتایج به‌دست آمده حاکی از آن است که روش FUT از بسیاری جهات مانند ایجاد جای زخم، مدت زمان خشک ‌نشدن گرافت‌ها، درصد آسیب گرافت‌ها، کیفیت گرافت‌ها از لحاظ ساختار و بافت، مدت زمان عمل، عوارض و حتی هزینه‌ ها نسبت به FIT ارجحیت دارد. سایر مزایای کاشت مو به روش FUT به شرح زیر است :

محل کاشت مو قابل مشاهده نیست.

ایجاد یک خط طبیعی در جلوی سر و طبیعی بودن ظاهر آن.

ظاهر طبیعی موها و عدم فرورفتگی یا برجستگی پوست سر.

امکان برداشت موها در ناحیه‌ پشت سر و سایر نواحی مختلف بدن مانند کتف و سینه.

حفظ کیفیت گرافت‌ ها برای تکرار مجدد کاشت در صورت نیاز.

معایب کاشت مو به روش FUT

بزرگ‌ترین ایراد کاشت مو در روش FUT ایجاد برشی بزرگ در ناحیه پشت سر است که احتمال باقی ماندن جای زخم در آن وجود دارد. از سوی دیگر کم‌شدن حجم بانک مو به‌ صورتی که در مراحل بعدی برای پیوند مجدد مو بیش از یک یا حداکثر دو بار دیگر نمی‌توان از بانک موی فرد برای ایجاد تراکم استفاده کرد. از معایب دیگر کاشت مو از طریق FUT میتوان به خونریزی، تورم سر و صورت و درد در محل برش و محدویت کاشت برای افرادی که پوست سرشان انعطاف پذیری کمتری دارد، اشاره کرد.

کاشت مو به روش FIT

کاشت مو به روش FIT

روش غیرجراحی یا " FIT": در این روش به جای برداشت نوار پوستی از پشت سر با استفاده از ابزاری بسیار ظریف پیاز مو از عمق پوست برداشته شده و در قسمت جلوی سر با همان روش قبلی که ذکر شد کاشته می شود.در این روش حتما باید موهای سر را تراشید.ولی در روش جراحی معمولا نیازی به این کار نیست.در این روش خط اسکار (جوشگاه) در پشت سر به وجود نمی آید.مدت زمان روش غیرجراحی (FIT) از روش جراحی (FUT) طولانی تر است.

کاشت مو به روش SUT

کاشت مو به روش SUT

عمل پیوند مو به روش SUT نسبت به سایر روش‌های کاشت مو از قبیل FIT و FUT روشی جدیدتر است که اکثر مراحل آن از برداشت گرفته تا کاشت فولیکول‌های مو بدون دخالت دست و از طریق دستگاه‌های اتوماتیک تحت نظر پزشک متخصص انجام می‌گیرد.

در کاشت مو از طریق روش SUT، پیاز مو به ‌صورت دستی و با پانچ معمولی برداشت و کاشت نمی‌شود بلکه ابزار برداشت و کاشت مو با استفاده از پانچ لیزری است. با پانچ لیزری فولیکول‌های مو به‌صورت گروهی یا دانه‌ای از بانک مو معمولا در پشت سر فرد، جدا شده و سپس فریز می‌شوند و درنهایت به نواحی کم‌مو یا طاس انتقال می‌یابد. در روش SUT به‌دلیل فریزشدن فولیکول‌های مو، تا زمان کاشت از تخریب آنها جلوگیری می‌شود.

کاشت مو به روش BHT

کاشت مو به روش BHT

در این روش کاشت، از موهای بدن فرد (موی سینه، کتف، ران و...) برداشت می شود و بر روی سر وی عمل کاشت انجام می دهند. اما با توجه به متفاوت بودن موی سر با سایر موهای بدن این روش به تنهایی انجام نمی گیرد و نام دیگرش روش مکمل است.

البته روشBHT برای همه افراد بهترین گزینه کاشت مو نیست. این روش برای اشخاصی جواب می دهد که بانک موی کافی بر روی سر خود ندارند. پزشک متخصص ویژگی هایی از قبیل جنس، ریشه و هم چنین حالت قرارگیری موهای بدن را نیز مورد ارزیابی قرار می دهد.

اما بهترین روش کاشت مو برای هر فرد کدام است؟

در صورتی که بیمار تمایل ندارد موهایش را از ته بزند، روش FUT می تواند بهترین گزینه برای وی باشد.

اگر فرد تصمیم ندارد برای ابرو ، ریش و ... یا جایی که برای کاشت، مقدار موی کمی لازم دارد، کاشت انجام دهد بهترین روش کاشت مو می تواند FIT باشد.

برای افرادی که ناحیه جلوی سرشان خالی است و خط موی جلوی سر ندارند، بهترین روش FUT است. کاشت مو در این روش با ظرافت بیشتری صورت می گیرد.

چنانچه در یک جلسه، مو با تراکم زیاد لازم باشد FUT بهتر جواب می دهد.

علاوه بر این باید توجه داشت که مدت زمان مورد نیاز در روش FIT نسبت به روش FUT بیشتر است.

برای تصمیم گیری بهتر حتما با پزشک متخصص کاشت مو مشورت کنید.

مراقبت های قبل و بعد از کاشت مو

مراقبت های قبل از کاشت مو :

الف- عدم مصرف مشروبات الکلی ، سیگار

ب- داروهای مسکن و ضد درد مانند: قرص آسپیرین، بروفن، استامینوفن،داروهای ضدانعقاد خون مثل وارفارین و هپارین، سیر خوراکی

ج- قبل از مراجعه فرد باید سر خود را با شامپو به طور کامل چند بار بشوید، وعده غذای قبل از پیوند مو بهتر است مختصر ولی مقوی باشد،از نوشیدن مایعات زیاد،همچنین چای، قبل از کاشت مو خودداری شود.

قبل از انجام کار زیورآلاتی مانند:انگشتر،گردنبند،النگو، گوشواره و ساعت خود را به ‌دلیل اثر داروهای بی‌حسی و استرس عمل دربیاورید.

نکته: رانندگی بلافاصله پس از کاشت مو به صلاح بیمار نیست.

مراقبت‌های پس از کاشت مو :

1- توصیه می‌شود کمپرس یخ را روی پانسمان موجود در منطقه کاشت در قسمت جلوی سر قرار داده، ساعتی یکبار، هر نوبت ۲۰ دقیقه، بلافاصله پس از اتمام کاشت مو تا وقت خوابیدن در روز اول مفید می باشد.
2- مرطوب نگه داشتن محل برداشت مو در پشت‌سر در طول روز و شب به مدت دو هفته.
نکته:لازم به ذکر است بدانید که،کمپرس با حوله گرم و خیس یا اسفنج مرطوب وگرم برای این منظور مفید است. گرم و مرطوب نگه داشتن موضع برداشت مو کمک به بهبود سریع‌تر زخم‌ها کرده و اسکار(جوشگاه) محل برداشت نیز کمتر مشخص خواهد شد.
3- در دو هفته اول پس از کاشت مو بهتر است که فرد از خم کردن سر خود در جهت رو به جلو خودداری کند،زیرا با این کار به پوست پشت‌سر کشش بیشتری وارد می شود،بنابراین امکان برجای گذاری جوشگاه (اسکار) محل برداشت مو در پشت سر افزایش می‌یابد.
4- بهتر است که پس از کاشت مو چند روز اول را در منزل استراحت کرده و در چند شب اول هنگام استراحت دو بالش نرم طوری زیر سرقرار داده شود که فرد به حالت نیمه نشسته بخوابد.
برای یک هفته از انجام اعمالی که ممکن است باعث خو‌ن‌ریزی در محل کاشت مو شود اکیدا خودداری شود مانند: کارهای سنگین که نیاز به زور زدن و فشارآوردن زیاد دارد، حرکات سریع و سرفه‌های شدید و خم شدن زیاد در حالت ایستاده مانند بستن بندکفش یا برداشتن اجسام از روی زمین.
5- بیمار باید،روز بعد از پیوند مو جهت برداشت پانسمان سر به پزشک متخصص مراجعه کند.پس از شست ‌وشوی اولیه در کلینیک لازم است که محل کاشت مو روزانه با شامپوی بچه به صورت ملایم و با فشارکم شسته شود.
نکته: شستن مرتب سر به خصوص در منطقه کاشت از اهمیت زیادی برخوردار است و برخلاف تصور بیماران اگر به درستی انجام شود نه تنها موجب بیرون آمدن موهای کاشته شده نخواهد شد بلکه باعث زدوده شدن لکه‌های خون، بتادین، دَلَمه و سایر آثار به جا مانده از جراحی نیز شده و خارش احتمالی پس از کاشت مو را نیز کاهش می‌دهد.
6- اگر بیمار سرش را خوب بشوید 3 الی 4 روز بعد از عمل، منطقه کاشت مو کاملا تمیز بوده فقط کمی قرمز و ملتهب است.
درصورت عدم شست ‌وشوی کافی منطقه کاشت مو پراز پوسته، شوره و چربی است و بنابراین احتمال دارد که بعدا دچارجوش‌های چرکی و کیست مویی شود که درمان آنها بسیارسخت است و احتمال آسیب رسیدن به موهای کاشته شده نیز می‌رود.
7- معمولا 1 الی 2 هفته زمان می‌برد تا قرمزی و التهاب سربهبود پیدا کند. برای پوشاندن محل کاشت می‌توان از کلاه معمولی استفاده کرد.
نکته:کلاه باید لبه‌دار، ازجنس پارچه‌ای قابل شست‌ وشو، نرم و تا حدامکان گشاد بوده به طوری که با موهای کاشته شده تماس نداشته باشد. کلاه را باید هرروز شست.
8- در محل کاشت مو،کبره هایی وجود دارد که باید روزانه به طور ملایم شست و شو انجام گیرد.این کبره ها خود به خود بعد از چند روز افتاده،بنابراین از کندن و دستکاری آنها کاملا خودداری کنید.
9- به مدت یک هفته فعالیت بدنی و همچنین ورزش ممنوع است،اما بعد از دو هفته می توان ورزش را شروع کرد.قراردادن منطقه کاشت مو در معرض هوای آزاد و نور ملایم خورشید بسیار مفید است.
نکته:بعد از کاشت موی طبیعی مرخصی از محل کار لازم نیست، معمولا مشکل خاصی پیش نمی‌آید و فرد می‌تواند یک تا دو روز بعد به سرکارش باز گردد.
10- به‌طور کلی دو هفته پس از انجام کاشت مو،همه چیز به حالت طبیعی بازمی‌گردد. به این معنی که شست‌وشوی سر به صورت عادی و با فشار معمولی آب انجام شده و فعالیت‌های روزمره و ورزشی فرد نیز عادی می‌شود.

تراکم در کاشت مو

در کاشت موی طبیعی یکی از نکاتی که باید رعایت شود و اصلی ترین نکته به عمل می آید،میزان تراکم است. معمولا در یک جلسه که کاشت مو انجام می شود،بین 20 تا 30 گرافت مویی و یا 50 تا 60 سانتی متر مو در هر سانتی متر مربع از طاسی سر کاشت شده که این عمل باعث پرپشتی موها می شود،به خصوص اگر هر تار موی بیمار ضخیم باشد.

در اغلب موارد سطح طاسی جلوی سر که بسیار کوچک است و روند ریزش در این قسمت ثابت باقی می ماند از بانک موی پشت سر هم می توان تراکم کاشت را افزایش داد. اما در مواردی که موهای شخص بیمار بسیار نازک باشد تا 50 گرافت مویی در هر سانتی متر مربع می توان،تراکم کاشت را افزایش داد. موهای افزوده شده نتیجه عمل کاشت را زیباتر می کند و بسیار قابل قبول بیمار واقع می شود.

سوالاتی در مورد کاشت مو

آیا موهايي كه به روشهای طبیعی (MFIT /FUT/FIT) کاشت می شوند دائمی هستند؟ ریزش موها چگونه است؟

بله-اين موها کاملا دائمي هستند و ریزش آن ها مانند ریزش موهای قبل نخواهد بود.اين موها از پشت سر معروف به ناحیه امن در برابر ریزش برداشته مي شوند. موهاي پشت سر به دليل عدم وجود گيرنده های هورمون DHT دارای ريزش نيستند و در برابر ریزش با الگوی مردانه مقاوم هستند. نکته:در حقیقت یکی از موارد ضمانت کاشت مو طبیعی دوام دائمی موهای مقاوم در برابر نارسایی های ژنتیکی در پشت سر می باشد.

آيا قبل از کاشت مو،باید تمام موها كوتاه يا تراشيده شود؟

بله-به دلیل خطر عفونت و سهولت در برداشت در همه روش های کاشت مو باید موها ماشین شود.

کاشت مو به روش FIT بهتر است یا FUT ؟

هر بیمار ممکن است کاندید مناسبی برای یک روش باشد.

آيا در محل کاشت موها،اثر زخم سوراخ ها باقی خواهد ماند؟

خیر-با پیشرفته شدن تکنولوژی، کاشت طبیعی مو و ورود ابزارهای ظریف تنها شکافی،به اندازه بیرون آمدن افشانه های مو بر روی پوست ایجاد می شود و اثر دیگری از خود باقی نمی گذارد. نکته:موهای کاشته شده کاملا با سایر موهای موجود مشابهت داشته و قابل تشخیص نخواهد بود.

باورهای غلط در مورد کاشت مو

کاشت مو یک تکنیک جراحی با نتایج دائمی است. اگر پس از جراحی احساس کردید که این عمل برای شما مناسب نیست، خیلی دیر شده است. بهترین راه این است که اول تحقیقات خود را انجام دهید و فقط پس از اطمینان از مناسب بودن این روش و انتخاب پزشک خوب، به سمت این جراحی بروید. در مورد چگونگی انتخاب جراح کاشت مو ی مناسب تحقیق کنید.

کاشت مو بهتر است زمانی انجام گیرد که ریزش مو تازه شروع شده باشد. همین امر موجب می گردد کسی متوجه ریزش موها نشود. اما کاشت مو کم کم تثبیت می شود و حدود یک سال طول می کشد تا کاملاً خودش را نشان دهد. اگر کاشت مو خیلی زود انجام گرفته باشد، ( مثلا وقتی هنوز به آن نیاز نداشته باشید) کسی متوجه نتایج نمی شود و انجام آن اتلاف وقت و هزینه است. به علاوه، ممکن است باعث افزایش سرعت ریزش موها شود.

بهتر است عمل کاشت مو را تا جوان هستید انجام دهید. اما بدانید که به طور کلی شانس موفقیت در پیوند مو و رضایت بیمار در افراد مسن بیشتر از جوانان است. وقتی موها شروع به ریزش می کنند، در جوانی هنوز الگوی ریزش مشخص نیست و امکان گسترش آن در آینده زیاد است. همچنین نمی توان دوام بخش های دهنده را تعیین کرد.

چه معیارهایی برای نتایج کاشت مو حائز اهمیت است؟

هدف از کاشت مو برای بهتر شدن ظاهر افراد است اما برای هر فرد معانی مختلفی دارد. گاهی اوقات فرد با انجام دادن کاشت مو اعتماد به نفس بیشتری در رابطه با بالا بردن میزان توانایی و رقابت در کار و حرفه و سایر مسائل شخصی خود به دست می آورد.

بیشتر سوالاتی که افراد متقاضی برای کاشت مو برایشان به وجود می آید و بین پزشک متخصص و بیمار مطرح می شود از این قبیل سوالات است:

بعد از کاشت مو چه مدت طول می کشد به نتایج نهایی برسم؟

آیا کاشت موی من تا آخر عمر دوام می آورد؟

پس از کاشت مو ظاهرم چگونه به نظر می آید؟

در عمل کاشت مو نتایج و پیوند مو در هر فرد متفاوت است به علاوه سن، جنسیت بیمار " مونث،مذکر"، نوع طاسی، جنس، رنگ مو و ویژگی های آناتومیک، ژنتیکی، فیزیولوژیک بسیار تاثیر گذار است. پزشک متخصص کاشت مو تکنیک ها و روش هایی را برای پیوند مو انتخاب می کند، که این تکنیک و روش در هر فرد بسیار متفاوت است. به همین صورت تفاوت زیادی در نوع تکنیک ها وجود دارد که باعث می شود در ظاهر هر فرد این تفاوت ها به چشم آید. برای مثال یک بیمار با حداکثر تراکم مو، با وسعت کم تر و بیمار دیگر به تراکم کمتر و وسعت بیشتر پیوند مویی نیاز دارد.

برای انجام دادن کاشت مو،قسمتی از پوست سر که در معرض طاسی اندروژنتیک نیست برداشته می شود که به این بخش ناحیه اهدا کننده نامیده می شود و مویی که از بخش ناحیه اهدا کننده گرفته می شود موی اهدا کننده نام دارد.

کاشت مو درمانگاه تخصصی اکسیر

کاشت مو اکسیر یکی از بهترین درمانگاه های تخصصی پوست در ایران است که مجوز رسمی از وزارت بهداشت و درمان دارد، این درمانگاه از ابتدا، تلاشش در جهت ارائه خدمات تخصصی و موثر در زمینه پوست، مو، لیزر و زیبایی با بهره گیری از جدیدترین دستگاه های روز دنیا بوده است. درمانگاه اکسیر افتخار دارد با در دست داشتن پزشکان متخصص و فوق تخصص در زمینه های پوست و جراحی خدماتی را عرضه کند که هماهنگ با آخرین یافته های علمی باشد.

کاشت مو کلینیک اکسیر

Real Time Analytics