درمانگاه تخصصی پوست، مو و زیبایی اکسیر

عوامل ریزش مو، کورتکس یا سفیده مو، ریزش موی مردانه و مقالات مرتبط در زمینه مو

آلوپسی آره آتا چیست؟

آلوپسی آره آتا نوعی بیماری پوستی است که باعث از دست دادن مو در روی پوست سر و در نقاط دیگر بدن می شود. بیماری آلوپسی آره آتا معمولا به صورت لکه های گرد، صاف، کوچک یا بزرگ روی پوست سر ایجاد می شود و تا جایی که تمام موی سر (آلوپسی total) یا کل موهای بدن (آلوپسی universal) ریزش پیدا کند،پیشروی خواهد کرد. آلوپسی آره آتا، بیماری غیر قابل پیش بینی و دوره ای می باشد و در هر زمان ممکن است مو مجددا شروع به رشد یا ریزش کند. معمولا دوره بیماری آلوپسی آره آتا در هر فردی متفاوت است. انواع آلوپسی آره آتا الف- آلوپسی آره آتا ب- آلوپسی آره آتاtotal " موی سر" ج- آلوپسی آره آتاuniversal "موی بدن" عوارض بیماری آلوپسی آره آتا الف- آلوپسی آره آتا: این بیماری ناشی از اختلالات در سیستم دفاعی بدن است و ریزش آن به صورت سکه ای در اندازه های مختلف می باشد. ب- آلوپسی آره آتاtotal: در آلوپسی آره آتاtotal تمام موهای سر شروع به ریزش پیدا می کنند. ج- آلوپسی آره آتاuniversal: نادرترین نوع این بیماری،آلوپسی آره آتا universal می باشد که منجر به ریزش موی پوست سر و کل بدن می شود.

عفونت ریشه مو یا فولیکولیت

فولیکولیت مو معمولا به شکل موی واضح و یا کرک در بدن دیده می شود. این نوع بیماری عواملی مانند میکروب استافیلوکوک و میکروب های دیگری را به همراه دارد. این ضایعه پوستی به صورت دانه ی قرمز رنگی است که سر آن چرکی می باشد و ممکن است یک یا دوچند دانه ی قرمز سر سفید کنار یکدیگر قرار گیرند. این نوع بیماری بسیار دردناک است و دارای سوزش و خارش فراوان می باشد. آیا پوشیدن شلوار جین تنگ عوارضی برای موهای پا ایجاد می کند؟ عوامل زمینه ساز فولیکولیت چیست؟ معمولا استفاده کردن از لباس های جین تنگ در شکل گیری فولیکولیت تاثیرات بسزایی دارد. پوشیدن لباس های تنگ باعث می شود هوای کافی به پوست نرسد و این عامل باعث به وجود آمدن فولیکولیت می شود. عواملی که زمینه ساز این ضایعه پوستی هستند شامل،بیماری های دیابتی ، وجود قارچ ها در بدن،سر،دست ها و پاها باشند. در اغلب موارد فولیکولیت در نواحی زیر بغل به وجود می آید.

کورتکس یا سفیده مو

کورتکس چیست؟ به آب داخل مو که پیگمنت های رنگی و لوله مغزی در آن قرار دارد کورتکس می گویند. کم شدن یا خشک شدن مایع کورتکس،باعث موخوره در موها می شود. سه نوع پیگمنت رنگی در قسمت سفیده ی مو وجود دارد که رنگ ها تمام موها از رنگ مشکی به رنگ بور و رنگ روشن از دسته ی این سه نوع پیگمنت تشکیل شده است. این نوع رنگ ها عبارتند از: سه رنگ اصلی " قرمز،آبی،زرد" البته رنگ موهای مختلف به نسبت این سه نوع پیگمنت با یکدیگر فرق می کنند. در موهای خرمایی پیگمنت های قرمز و در موهای بور پیگمنت های زرد وجود دارد. همچنین در موهای تیره یا مشکی تعداد پیگمنت های رنگی بسیار فراوان است.هرچه رنگ مو روشن تر شود تعداد پیگمنت های رنگی کمتر می شود. کورتکس معمولا 90% وزن موها را تشکیل می دهد،به موها انعطاف و استحکام و قابلیت ارتجاع و کشش می بخشد. عملکردهای فیزیکی و شیمیایی در کورتکس صورت می گیرد.

پدیده ای بنام کندن بی اختیار موها

تریکوتیلومانیا یک نوع بیماری روحی و روانی است.داشتن این نوع بیماری باعث می شود فرد بر اثر ناراحتی های شدید عصبی شروع به کندن موها و ابروهای خود کند و ناراحتی های خود را کاهش دهد. تریکوتیلومانیا به معنای کندن بی اختیار موهای سر خود است. در اغلب موارد افراد عادت های خاصی دارند که وقتی در شرایط بد و فشار عصبی هستند به طور ناخودآگاه شروع به کندن موها،جویدن ناخن ها می کنند. که با تکرار مکرر این کار باعث از دست دادن همیشگی موهای خود می شوند. تریکوتیلومانیا عبارت است از جنون کندن موها که با کندن پی در پی موها باعث می شود که به یک عادت یا تیک عصبی که در اثر احساس رضایت از درد حاصله از کندن موها در شخص ایجاد می شود. ویژگی های تریکوتیلومانیا : کندن پی در پی موها احساس رضایت فرد پس از کندن موها گوشه گیری و احساس خجالت فرد در محیط اطراف اعتیاد به خوردن انواع قرص ها نکته:تریکوتیلومانیا یک بیماری ناشناخته شده است که فرد به طور عادی و بی اختیار شروع به کندن موهای ابرو،موهای سر و موهای پلک خود می کند.

Real Time Analytics